اولین و بعبارتی اصلی ترین مرحله در ساخت یک وب سایت قدرتمند که در موفقیت های آتی آن نیز بسیار تاثیرگذار است انتخاب یک نام دامنه مناسب و سپس ثبت دامنه در یک شرکت معتبر می باشد. اگر نام دامنه یا دامین سایت به درستی انتخاب نگردد، چنانچه در سئو، تولید محتوا و طراحی سایت بخوبی عمل کنید، آن رتبه موردنظری که میتواند خیلی بهتر باشد را در جستجوی گوگل کسب نخواهید آورد. از کارتهای ویزیت تا بنر و پیامکهای تبلیغاتی، این نام دامنه سایت است که معرف وب سایتتان بوده و تا انتهای مسیر با شما خواهد ماند، بنابراین هراندازه در انتخاب و ثبت نام دامنه دقت شود حرفه ای بودن وب سایت را به کاربران اثبات خواهد کرد.
نام دامنه یا Domain name آدرسی است که برای وب ساییتان انتخاب می کنید و هر اندازه کوتاهتر باشد بیشتر در خاطر کاربران اینترنتی قرار گرفته و ارزش و اعتبار بالاتری دارد (نام دامنه می تواند از 3 کلمه تا نهایت 63 کلمه انتخاب و به ثبت برسد). پسوندهای نام دامنه گوناگون است و بر اساس اهداف سایت انتخاب میشود اما رایج ترین پسوندها به شرح زیر می باشند:
برای مثال در آدرس سایت www.shetabhost.net نام دامنه shetabhost است و پسوند آن net نشان از شبکه ای بودن این وب سایت می دهد.
معمولا پیشنهاد میشود که جستجوی دامنه های ثبت شده توسط ابزارهای تخصصی و وب مسترهای حرفه ای انجام گیرد تا از آزاد بودن دامین اطمینان کامل کسب نمایید، زیرا اگر نام دامنه ای که انتخاب می نمایید قبلا ثبت شده باشد امکان استفاده مجدد آن را ندارید. جستجوی دامنه شما در اینترنت شاید بتواند لیست فراوانی از دامین های ثبت شده یا دامین هایی که به تازگی آزاد شده اند را ارائه دهد، اما برای کسب اطمینان بیشتر از شرکتهای مشاوره با اعتبار و از طریق ابزارهای جستجوی دامنه سایت که معمولا رایگان و بسیار آسان و سریع هستند می توان از آزاد بودن یا آزاد بودن یک دامنه مطلع شد.
ابزار هویز شتاب هاست ابزار ایگان بسیار معتبر و سریعی برای جستجوی دامنه آگاهی از آزاد بودن یا آزاد نبودن نام دامنه موردنظرتان است که اطلاعات کاملی را به شما ارائه خواهد داد. کافیست وارد سایت whois.shetabhost.net شوید سپس در کادر "جستجو کنید" نام دامنه موردنظرتان را وارد نمایید. چنانچه این دامین قبلا ثبت شده باشد یا آزاد باشد، این ابزار به سرعت اطلاعات را به شما نمایش خواهد داد، در آن زمان چنانچه دامنه انتخابی شما آزاد بود می توانید نسبت به ثبت آن اقدام نمایید. نام دامنه بر اساس انواع مختلف از 1 الی 10 سال قبل ثبت هستند و پس از پایان دوره می توانید مجددا آنرا ثبت نمایید.
Whois مانند یک آرشیو اطلاعاتی عمل میکند به این معنا که هر شخصی که دامنه ای را در اینترنت ثبت نماید کلیه اطلاعات و آمار آن در هویز دامنه ذخیره و نگهداری خواهد شد. به این ترتیب می توانید مشخصات دامنه مانند: نام صاحب امتیاز دامنه (Domain Holder)، شناسه کاربری مدیر دامنه (holder-c)، شناسه ادمین اداری دامنه (admin-c)، شناسه مسئول فنی دامنه (tech-c)، DNS های متصل شده به دامنه(name server) ، تاریخ انقضا دامنه (expire-date)، آخرین بروزرسانی(last-update) ، آدرس کامل صاحب امتیاز دامنه و رابط های آنها (address)، شماره تلفن (phone) و... را دریافت نمایید. این اطلاعات در هویز توسط مالکین قابل تغییر، ویرایش و حتی مخفی سازی جهت حفظ امنیت نیز می باشد. چنانچه اطلاعات از سوی مالک مخفی نباشد کلیه مشخصات دامنه ثبت شده برای بازدیدکنندگان قابل مشاهده می باشد.
پس از آنکه که جستجوی دامنه موردنظرتان را در هویز انجام می دهید براساس وضعیت آن دامنه ممکن است کلمات مختلفی به شما ارائه شود از جمله:
یک دامنه بعد از گذشت 2 الی 5/2 ماه بعد از ثبت، چنانچه مجددا توسط مالک تمدید نشود برای عموم آزاد خواهد شد و کسی که به ثبت مجدد آن دامنه اقدام نماید بعنوان مالک قانونی محسوب میشود. هر دامنه ای نهایتا تا مدت 1 ماه قابل تمدید مجدد برای مالک بدون پرداخت جریمه است، چنانچه مالک بخواهد پس از این دوره اقدام به تمدید نماید دامنه قفل شده و تنها برای مالک آنهم به شرط پرداخت یک جریمه زیاد امکان ثبت دامنه را مجددا خواهد داشت، اما اگر این عمل در این بازه زمانی نیز صورت نگیرد دامنه وارد دوره Pending_Delete خواهد شد یعنی این نام دامنه به هیچ عنوان امکان تمدید برای مالک ندارد و از این دوره آزاد محسوب میشود.
برای یک مسیر موفق باید شروع قدرتمندی داشته باشید. هنگامی که قصد راه اندازی یک وب سایت را دارید تحقیق و زمان زیادی برای انتخاب نام دامنه سایتتان صرف کنید، تخصص و تجربه را فدای هزینه نکنید و برای انتخاب و ثبت دامنه سایتتان از ابزارهای معتبر و متخصصین این حرفه استفاده نمایید تا ضرر یا مشکلی را متحمل نشوید.
۲۶ مرداد ۱۳۹۶ , ۰۲:۳۹
ممنون مطلب عالی بود
۲۰ خرداد ۱۳۹۷ , ۱۲:۳۵
خواهش می کنم دوست عزیز ما مقالات زیاد دیگری نیز در مورد دامنه در سایت داریم که می تونید اونا رو هم مطالعه کنید
شما هم نظرتان را در این باره بنویسید